Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chléb pečený v klasické troubě

fotka Chléb pečený v klasické troubě
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 98

Použité suroviny receptu Chléb pečený v klasické troubě:

1 kg hl. mouky  | 1 kostka droždí  | 3/4 lahve světlého desetistup. piva  | 1 pol.lžíce soli  | 1 pol.lžíce celého kmínu  | 2 pol.lžíce octa  | 1 lžička cukru (kvásek)  | 1pol.lžíce hl. mouky (kvásek)  | 1 dcl vody

Postup přípravy receptu Chléb pečený v klasické troubě:

V místnosti by mělo být dosti teplo (25 - 30 stupňů C), a všechny suroviny (kromě droždí) si zde nejlépe již večer před pečením připravíme, aby měly stejnou teplotu! Je to důležité, aby nám těsto dobře kynulo!
Začneme tím, že si všechnu mouku přes síto prosijeme.
Připravíme si kvásek: droždí rozdrobíme a umělohmotovou lžičkou jej smícháme s cukrem vodou a lžící mouky. Až nám kvásek pěkně vzkypí, pak jej přidáme do mísy, kam jsme si zatím přes síto prosili mouku, pak postupně přidáme další suroviny a dobře propracujeme, dokud se nám těsto pěkně nespojí a odlepí od stěn. Pak jej jemně poprášíme troškou další mouky, přikryjeme utěrkou a dáme k teplu kynout asi na 1/2 - 3/4 hodiny (někomu to může trvat i hodinu). Důležité je, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem! Poté rukou z těsta utvoříme kulatý bochan, (tvar přibližně jako mazanec), necháme jej opět ještě na plechu 20 minut dokynout, pak jej dáme péct do dobře vyhřáté trouby a pečeme jej při 190 stupních cca hodinu a půl. Po půl hodině chléb potřeme chléb vodou se lžící oleje a to zopakujeme do konce pečení ještě asi 1 - 2x. Vytvoří se dobrá kůrka. Při pečení respektujeme svoji troubu!!






Fotky receptu Chléb pečený v klasické troubě:

Chléb pečený v klasické troubě
Chléb pečený v klasické troubě
Chléb pečený v klasické troubě
Chléb pečený v klasické troubě
Chléb pečený v klasické troubě
Chléb pečený v klasické troubě
Chléb pečený v klasické troubě
Chléb pečený v klasické troubě
Fotky vložil: daramacho,tempo,cudovluc,pozri 
Hodnocení receptu Chléb pečený v klasické troubě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek