Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Chléb s olivami z řecka

fotka Chléb s olivami z řecka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 130 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 17

Použité suroviny receptu Chléb s olivami z řecka:

2 ks červené cibule na tenko nakrájené  | 2 lžíce olivového oleje  | 230 g vypeckovaných černých oliv (můžou být i zelené)  | 750 g nebělené pšeničné mouky  | 1 1/2 lžičky soli  | 4 lžičky instantních suchých kvasnic, nebo kvásek z 35 g droždí  | posekané 3 lžíce každé bylinky: petrželky, koriandru a máty (nebo 1 lžička sušené)

Postup přípravy receptu Chléb s olivami z řecka:

Na oleji osmažit cibuli do měkka. Na hrubo posekat olivy.
Vložit mouku, sůl, kvasnice, nebo kvásek a bylinky do mísy společně s olivami, usmaženou cibulí a nalít do důlku 470 ml (+ - ) vlažné vody. Smíchat vše dohromady a přidat víc vody, zdá-li se těsto ¨suché¨.
Přendat těsto na trochu pomoučený vál a hníst jej asi po 10min. Vložit těsto do čisté mísy a přikrýt ho utěrkou. Nechat jej vzejít do dvojnásobného objemu.
Předehřát troubu na 220°C. Lehce vymazat dva plechy. Vyklopit těsto na pomoučený vál a rozkrojit jej napůl. Vytvarovat dva kulaté bochníky a položit je na připravevé plechy. Přikrýt je lehce olejem pomaštěným plastickým filmem a nechat bochníky znovu nakynout do dvojnásobného objemu.
Pomocí ostrého nože naříznout nahoře bochníků zážezy a péct je asi 40 min., nebo až bochníky zní dutě, když se zaťuká na jejich spodek. Přendat chleby na mřížku a nechat je vychladnout.


Fotky receptu Chléb s olivami z řecka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Chléb s olivami z řecka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !