Použité suroviny receptu Chléb se sýrem cottage a lněným semínkem z pekárny:
1,5 lžičky soli
| 100 g špaldové mouky
| 2 lžíce oleje
| 50 ml vody
| 2 hrsti lněných semínek
| 1 vejce
| 150 g chlebové žitné mouky
| 1 lžička cukru
| 1,5 lžičky sušeného droždí
| 250 g hl. mouky
| 200 ml mléka
| 1 bal. sýra cottage /bílý/
Postup přípravy receptu Chléb se sýrem cottage a lněným semínkem z pekárny:
Do pekárny nalijeme mléko, vejce rozšlehané ve vodě, olej, přidáme sýr, sůl, všechny druhy mouky a cukr. Nakonec přidáme sušené droždí.
Pekárnu zapneme na program Klasik a po zvukovém signálu přidáme lněné semínko.
Po 3 hodinách a 20 minutách máme upečený voňavý chléb se sýrem cottage a lněným semínkem, který dáme vychladnout.
Chléb se sýrem cottage a lněným semínkem je výborný ke snídani nebo studené večeři.
Fotky receptu Chléb se sýrem cottage a lněným semínkem z pekárny: