Použité suroviny receptu Chlebíček s jahodami a čokoládou:
100 g čokolády
| 10 jahod
| 180 g cukru moučka
| 7 bílků
| 160 g hrubé mouky
| 1/2 prdop
| 1-2 lžíce kokosu
| 70 g másla
| 1 vanilkový cukr
| trocha hrubé mouky
| olej
Postup přípravy receptu Chlebíček s jahodami a čokoládou:
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.
Mouku smícháme s nahrubo nastrouhanou nebo nalámanou čokoládou, kokosem i práškem do pečiva a směs opatrně vmícháme do sněhu. Nakonec pramínkem přimícháme rozpuštěné máslo. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme lžíci kokosu.
Těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy na chlebíček a po celé délce ve středu formy naskládáme jahody, které mírně zatlačíme do těsta. Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 175 °C do zezlátnutí.
Hotový chlebíček s jahodami a čokoládou necháme mírně vychladnout, potom ho vyklopíme. Ještě teplý chlebíček posypeme vanilkovým cukrem.
Fotky receptu Chlebíček s jahodami a čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!