1 kmínový chléb
| 3 žervé
| 1 malá majonéza
| petrželka na ozdobu
| Rybí náplň: 1 konzerva ryb v oleji nebo tomatě
| 1 lžíce majonézy
| mletý pepř
| 3 lžičky citronové šťávy
| 1 sterilovaná okurka nadrobno nakrájená
| Salámová náplň: 150 g rozemletého uzeného masa nebo uzeniny
| 1 lžíce majonézy
| 1 sterilovaná okurka
| podle chuti: hořčice
| podle potřeby: smetana
| Vaječná náplň: 3 nadrobno rozsekaná vejce vařená natvrdo
| 2 lžíce majonézy
| půl lžičky sardelové pasty
| podle potřeby: smetana a citronová šťáva, sůl
Postup přípravy receptu Chlebové řezy:
Z chleba odkrojíme na obou koncích patky a strany seřízneme i s kůrkou tak, aby nám ze střídky vznikl hranol. Podélně jej rozkrojíme na 4 pláty. Každý plát pomažeme jinou náplní, které připravíme vymícháním uvedených přísad. Přiklopíme 4. plátem a necháme zabalené v alobalu asi 3 hodiny v ledničce. Když je řez proleželý, potřeme jej ze všech stran směsí žervé a majonézy. Před podáváním krájíme na tenké příčné plátky a každý ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Chlebové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!