Použité suroviny receptu Chřestový nákyp s bramborami:
800 g masitých brambor
| dle chuti: sůl
| 1 kg zeleného chřestu
| 300 g dušené šunky
| dle potřeby: máslo na vymaštění
| 1 stroužek česneku
| 300 g zakysané smetany
| dle chuti: čerstvě mletý bíly pepř
| 100 g strouhaného ementálu
Postup přípravy receptu Chřestový nákyp s bramborami:
Neloupané, důkladně omyté a okartáčované brambory vaříme v osolené vodě zhruba 25 min. Oloupeme je a nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme dolní konce zeleného chřestu a nakrájíme je na zhruba 3 až 4 cm dlouhé kousky. Vaříme v osolené vodě 8-10 min. do poloměkka a scedíme. Šunku nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací formu vytřeme máslem. Po vrstvách do ní narovnáme chřest, brambory a dušenou šunku. Prolisujeme oloupaný česnek a utřeme se zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme pokrm a posypeme strouhaným ementálem. Zapékáme zhruba 25 min.
Fotky receptu Chřestový nákyp s bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!