Použité suroviny receptu Chutná telecí zapékaná miska s obrovskou čepicí :
300 g telecího masa
| 100 g žampiónů
| sůl
| bílý pepř
| 1/8 l telecího, nebo kuřecího vývaru
| 1/2 dl Madeira vína
| 1 lžíce másla
| 1/2 dl smetany
| nastříhaná pažitka
| 200 g lístkového těsta
| 1 vejce na potření
Postup přípravy receptu Chutná telecí zapékaná miska s obrovskou čepicí :
Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm na nudličky nakrájené osolené a opepřené maso. Vyjmeme ho.
Do šťávy vložíme na plátky nakrájené žampiony a podusíme je tak dlouho, až se tekutina vypaří.
Přidáme Madeira víno a vývar a tekutinu trochu zredukujeme. Dále přidáme smetanu a pažitku.
Do čtyř zapékacích misek rozdělíme maso a žampiony a vše zalijeme omáčkou.
Rozválíme těsto a vykrájíme z něj kolečka asi o 4-6 cm větší, než jsou misky. Přikryjeme jimi misky a těsto po okrajích dobře přitiskneme. Ze zbylého těsta vykrájíme různé tvary a ty vodou přilepíme k povrchu těsta na misce a přitiskněme je. Dáme na 2 hodiny do chladna.
Těsto potřeme našlehaným vejcem a dáme do předem vyhřáté trouby na 180-190°C péct po 20 min. Těstové čepice se krásně nafouknou.
Fotky receptu Chutná telecí zapékaná miska s obrovskou čepicí :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!