Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cibulová lotrinská quiche s vůní muškátu s dijonskou omáčkou a rukolovým olejem

fotka Cibulová lotrinská quiche s vůní muškátu s dijonskou omáčkou a rukolovým olejem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 38

Použité suroviny receptu Cibulová lotrinská quiche s vůní muškátu s dijonskou omáčkou a rukolovým olejem:

400g hl. mouky  | 200g másla  | špetka soli  | 1dl studené vody  | Náplň:  | 10dk másla  | 1kg na hrubo nasekané cibule  | 0,5kg slaniny nakrájené na kostičky  | 0.5l smetany  | špetka soli, pepře, muškátový květ  | 3 vejce  | Dijónská omáčka:  | 1dcl olivového oleje  | 200g créme fraiche  | 10dg dijónské horčice  | trochu sekaná pažitka, sůl, pepř, lžička vinného octa  | 1lžička cukru  | 1lžička majonézy

Postup přípravy receptu Cibulová lotrinská quiche s vůní muškátu s dijonskou omáčkou a rukolovým olejem:

1. Mouku prosejeme, osolíme a vpracujeme na kostičky nakrájené máslo v pokojové teplotě, přidáme vodu a necháme hodinu odpočinout v lednici. Nejlépe zabalené v potravinářské folii.
2. Mezitím si na másle zpěníme cibulku se slaninou, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou a necháme deset minut na mírném plameni povařit a dochutíme muškátovým květem, solí a pepřem, podle chuti i česnekem, koriandrem, petrželkou.
3. Směs odstavíme a necháme zchladit na méně než 65°C a vmícháme vejce.
4. Těsto vyválíme na 0.5 cm silný plát a dáme do formy. Zatížíme luštěninami, aby těsto nevyběhlo. Zapečeme v předehřáté troubě deset minut při 200°C. Poté luštěniny opatrně vyjmeme tak, abychom těsto nepoškodili a těsto zalijeme vychladlou náplní.
5. Pečeme cca 45 min při teplotě 170°C.
6. Ingredience na omáčku smícháme a necháme v lednici vychladit.
7. Koláč podáváme teplý se studenou omáčkou.


TIP
Směs můžete provonět rozmarýnem, pažitkou a dalšími bylinkami podle chuťi. Přidat můžeme i sýr, nejlépe se však hodí uzený.

Jak přílohu můžeme zvolit směs trhaných salátů nebo krouhané bílé zelí ochucené vinným octem


Fotky receptu Cibulová lotrinská quiche s vůní muškátu s dijonskou omáčkou a rukolovým olejem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Cibulová lotrinská quiche s vůní muškátu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka