Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 20.07. 2018
Dnes má svátek Ilja
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Cikánsky guláš s brambory

fotka Cikánsky guláš s brambory
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++++-
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Cikánsky guláš s brambory:

2 lžíce oleje  | 100 g špeku nebo slaniny  | 4 cibule  | 2 stroužky česneku  |  směs koření „Maďarský guláš“  | 500 g vepřového masa (hovězí, skopové, krůtí stehna)  | 150 g klobásy (nejlépe paprikové) nebo uzeniny  | 500 brambor  |  sůl  | 2 sladké papriky (červená a zelená)  | 3 rajská jablíčka  | 2 okurky  |  kečup  |  jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu Cikánsky guláš s brambory:

Na 2 lžících oleje opečeme 100 g nadrobno nakrájené slaniny. Když zesklovatí, přidáme 4 větší nadrobno nakrájené cibule a dva na plátky nakrájené stroužky česneku. Zpěníme a když začne cibule zlátnout, zasypeme rovnoměrně 2 lžícemi kořenící směsi „Maďarský guláš“. Opečeme do ztmavnutí. Přidáme 500 g na kostičky nakrájeného vepřového masa, za stálého míchání opékáme a ode dna seškrabujeme tuk až do úplného vysmahnutí šťávy z masa. Podlijeme 1/2 litrem vody a dusíme maso do změknutí (v tlakovém hrnci – cca 15 minut.).

Guláš doplníme horkou vodou do 1 litru, přivedeme k varu, osolíme 1 lžičkou soli a postupně přidáváme : 150 g na kolečka nakrájené klobásy, 500 g oloupaných a na kostičky nakrájených brambor, 2 na proužky nakrájené čerstvé papriky, 3 nakrájená rajská jablíčka a 2 na kolečka nakrájené okurky. Vaříme na mírném ohni (cca 10 – 15 minut) až jsou brambory měkké. Zjemníme 1 lžící kečupu (sladkého nebo ostrého dle chuti) a dle potřeby naředíme vodou nebo zahustíme tmavší jíškou. Dle chuti dosolíme nebo přiostříme cayenským pepřem.

Podáváme s čerstvým tmavým chlebem, nebo jen tak.


Fotky receptu Cikánsky guláš s brambory:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Cikánsky guláš s brambory
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !