Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.10. 2018
Dnes má svátek Brigita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Čínské kuře vařené v páře

fotka Čínské kuře vařené v páře
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Čínské kuře vařené v páře:

1 kuře, na asi 8 - 10 kousků  | 150 g čerstvých nebo naložených žampiónů  | 1 pórek  | 1 lžička mletého kmínu  | 1/4 lžičky glutasolu  |  sůl  |  podle chuti vína nebo destilátu (vodka, slivovice)  | Příloha:  |  rýže, plátek uzeného masa a celé ředkvičky nebo kedluben

Postup přípravy receptu Čínské kuře vařené v páře:

Kuře s kůží rozdělíme na menší porce. Nejprve oddělíme stehna, křídla, která oddělíme v kloubech. Potom odřízneme prsa od hřbetu a sekáčkem je napříč rozsekneme na několik menších kousků. Žampióny očistíme a jejich tuhé nožičky odkrojíme. Do porcelánové misky naskládáme porce kuřete spolu s pórkem nakrájeným na špalíčky a žampióny. Nejhezčí, neporušené kloboučky žampiónů narovnáme nahoru, aby směs v míse byla lákavá pro oči. Nahoru nasypeme koření, část soli (zbytek přidáme až v polovině vaření, glutasol dáme úplně až ke konci) a zakápneme vše alkoholem. Mísu dáme na pařák (např. do většího hrnce s vařící vodou a hrnec zakryjeme pokličkou). Asi 15 minut vaříme na silnějším plameni, aby se vytvořilo hodně páry. Pak oheň ztlumíme a vaříme velmi pomalu 2 až 3 hodiny. Chce to trpělivost i bdělost, protože voda v hrnci nesmí vařit. Vaření se však můžeme kdykoliv přerušit a pokrm dokončit později, třeba až druhý den. Když je kuře hotové, odkryjeme pokličku. . . .; najdeme je zpola ponořené do šťávy plnou vůně a chutí od přítomného koření, hub a masa. Nesmí jí být příliš mnoho, proto vodu ve vodní lázni udržujeme úzkostlivě, po celou dobu paření, těsně pod bodem varu. Při podávání šťávou přelijeme porce kuřete i přílohu, nejčastěji rýži. Můžeme také podávat šťávu samostatně v kalíšku jako polévku. Místo čerstvých žampiónů můžeme použít i žampiony sterilované nebo jiné čerstvé, tvrdé houby; dokonce i namočené sušené houby. Pro zvýraznění chutě můžeme přidat plátek uzeného masa, celé malé ředkvičky nebo nakrájený kedluben.


Fotky receptu Čínské kuře vařené v páře:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Čínské kuře vařené v páře
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky