Postup přípravy receptu Citrónové kuře v minutce:
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu a asi 2 cm velký kousek zázvoru očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, zázvor nejprve na plátky, poté na nudličky. Z dobře omytého citronu okrájíme vrchní kůru, tence, bez bílé spodní nahořklé části, a nakrájíme ji též na nudličky. Pak z obou citronů vymačkáme šťávu. Koriandr opereme.
Na rozpáleném oleji osmahneme krátce cibuli, zázvor a kůru, poté přidáme osušené maso, které dobře opečeme dozlatova. Pak vše podlijeme citronovou šťávou a vývarem, zastříkneme saké, dochutíme sójovou omáčkou, medem, popřípadě solí. Citronové kuře odkryté podusíme, až se tekutina vstřebá. Do hotové směsi zamícháme lístky koriandru.
Citronové kuře v minutce podáváme nejlépe s rýží.