Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 22.06. 2018
Dnes má svátek Pavla
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Čočkové koláčky

fotka Čočkové koláčky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Čočkové koláčky:

300 g červené čočky  | 100 g brambor  | 1 lžíce kurkumy  | 3 lžíce přepuštěného másla nebo slunečnicového oleje  | 1/2 cibule - nakrájené  | 1 stroužek česneku  | 1 malé rajče, nakrájené nadrobno  | 1 lžíce koření (chilli, paprika, pepř, mletý koriandr, kari, drcený kardamom)  | 10 lžic kokosového mléka  | několik snítek čerstvého koriandru

Postup přípravy receptu Čočkové koláčky:

Brambory oloupejte, nakrájejte je na větší kusy a spolu s kurkumou je dejte do hrnce. Zalijte vroucí vodou a přibližně čtvrt hodiny je nechte vařit, dokud nezměknou. Poté je slijte. Mezitím v kastrole rozehřejte olej nebo máslo, vsypte cibuli a česnek, krátce osmahněte a přidejte rajče. Jakmile pustí šťávu a cibule změkne (trvá to asi čtyři minuty), přisypte všechno koření, snítky koriandru a čočku. Trochu podlijte, uveďte do varu a potom zmírněte plamen. Čočka se bude vařit zhruba čtvrt hodiny. Další vodu přidávejte, až když se předchozí dávka odpaří. Troubu předehřejte na 150°C, horkovzdušnou na 130°C. Ke konci varu přidejte k čočce kokosové mléko a dobře promíchejte. Stáhněte z ohně a čočku přelijte přes síto; scezenou tekutinu nechte stranou na omáčku. Odkapanou čočku rozestřete na plech a vložte do trouby. Za patnáct až dvacet minut už by měla být luštěnina správně vysušená a na povrchu mít krustu. Brambory propasírujte nebo rozemelte a poté smíchejte s osušenou čočkou. Důkladně prohněťte, aby vzniklo vláčné sušší těsto. To natlačte do kruhových kovových tvořítek o průměru sedm až deset centimetrů a vložte ještě na pět minut do trouby. Šťávu, která zbyla po scezení čočky, protlačte sítkem, aby krásně zjemněla. Koláčky zakápnuté trochou omáčky podávejte k zeleninovému karí.


Fotky receptu Čočkové koláčky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Čočkové koláčky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !