Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Čočkové koláčky:
300 g červené čočky
| 100 g brambor
| 1 lžíce kurkumy
| 3 lžíce přepuštěného másla nebo slunečnicového oleje
| 1/2 cibule - nakrájené
| 1 stroužek česneku
| 1 malé rajče, nakrájené nadrobno
| 1 lžíce koření (chilli, paprika, pepř, mletý koriandr, kari, drcený kardamom)
| 10 lžic kokosového mléka
| několik snítek čerstvého koriandru
Postup přípravy receptu Čočkové koláčky:
Brambory oloupejte, nakrájejte je na větší kusy a spolu s kurkumou je dejte do hrnce. Zalijte vroucí vodou a přibližně čtvrt hodiny je nechte vařit, dokud nezměknou. Poté je slijte. Mezitím v kastrole rozehřejte olej nebo máslo, vsypte cibuli a česnek, krátce osmahněte a přidejte rajče. Jakmile pustí šťávu a cibule změkne (trvá to asi čtyři minuty), přisypte všechno koření, snítky koriandru a čočku. Trochu podlijte, uveďte do varu a potom zmírněte plamen. Čočka se bude vařit zhruba čtvrt hodiny. Další vodu přidávejte, až když se předchozí dávka odpaří. Troubu předehřejte na 150°C, horkovzdušnou na 130°C. Ke konci varu přidejte k čočce kokosové mléko a dobře promíchejte. Stáhněte z ohně a čočku přelijte přes síto; scezenou tekutinu nechte stranou na omáčku. Odkapanou čočku rozestřete na plech a vložte do trouby. Za patnáct až dvacet minut už by měla být luštěnina správně vysušená a na povrchu mít krustu. Brambory propasírujte nebo rozemelte a poté smíchejte s osušenou čočkou. Důkladně prohněťte, aby vzniklo vláčné sušší těsto. To natlačte do kruhových kovových tvořítek o průměru sedm až deset centimetrů a vložte ještě na pět minut do trouby. Šťávu, která zbyla po scezení čočky, protlačte sítkem, aby krásně zjemněla. Koláčky zakápnuté trochou omáčky podávejte k zeleninovému karí.
Fotky receptu Čočkové koláčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!