Použité suroviny receptu Čokoládová bábovka s ovocem:
2 čtvrtlitrovéé hrnky polohrubé mouky
| 1 hrnek krupicového cukru
| 1/2 hrnku oleje
| 2 vejce
| 1 prášek do pečiva
| 1 vanilkový cukr
| 100 g strouhané čokolády na vaření
| 50 g strouhaných lískových oříšku (není netné)
| 200 g nakrajeného ovoce
| rum
| mléko
| tuk
| strouhanka na formu
Postup přípravy receptu Čokoládová bábovka s ovocem:
Ovoce zalijeme rumem a necháme asi 1 hodinu až se rum do ovoce vsákne. Na nabobtnané ovoce nasypeme strouhanou čokoládu a oříšky a promícháme tak, aby se ovoce obalilo. Potom smícháme ostatní přísady, zaděláme je mlékem na hustší lité těsto (nejlépe ve šlehači) a do hladkého těsta vmícháme ovoce v čokoládě a v oříškách. Dobře promícháme a vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C a po zapečení snížíme na 150 °C. Celková doba pečení je asi 1 hodinu. Ještě mírně teplou bábovku vyklopíme a ihned pocukrujeme moučkovým cukrem. Necháme asi 1 den uležet a podáváme.
Fotky receptu Čokoládová bábovka s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!