Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čokoládová kostka s jahodami a šlehačkou

fotka Čokoládová kostka s jahodami a šlehačkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Čokoládová kostka s jahodami a šlehačkou:

175 g polevy na dorty nalámaná na kousky  | 30 g kakaa  | 175 g měkkého plnotučného sýru  | 60 g másla  | 175 g prosátého cukru  | 2 lžíce mléka  | 450 g smetany ke šlehání  | 700 g jahod  |  lístečky máty k ozdobení

Postup přípravy receptu Čokoládová kostka s jahodami a šlehačkou:

Plech čtvercového tvaru s rozměry 23x23 cm přikryjeme alobalem. Rukou pozorně vyrovnáme všechny záhyby, abychom hotový čokoládový korpus lehce vyndali. Ve vodní koupeli na mírném ohni rozpustíme kousky polevy na dorty. Občas promícháme, aby vznikla hladká hmota. Částí rozpuštěné polevy polijeme dno a stěny formy, dbáme na to, aby byly všechny rohy rovnoměrně vylité polevou. Na 1 minutu dáme do chladničky ztuhnout a nalijeme druhou vrstvu polevy, aby stěny dezertu byly pevné. Na 30 minut odložíme do chladničky. Mezitím si připravíme náplň: kakao rozmícháme ve 2-3 lžících vroucí vody. V elektrickém šlehači rozmícháme měkký sýr s máslem na hladký krém (nepoužíváme margarín, neboť náplň by byla příliš měkká a nedala by se pěkně krájet). Přidáme prosátý cukr, kakao a mléko. Šleháme, dokud krém není hustý a napěněný. V menší nádobě vyšleháme hustou šlehačku z 350 ml smetany na šlehání. Šlehačku opatrně vmícháme do jemné sýrové hmoty. Alobal s čokoládovou polevou vyndáme z plechu a opatrně odstraníme alobal. Čokoládovou kostku položíme na tácek. Naplníme ji jemným sýrovým krémem a na 2 hodiny odložíme do chladničky, aby krém v čokoládové kostce dobře ztuhl. V menší nádobě vyšleháme zbytek smetany. Hustou šlehačkou pomocí zdobicí trubičky s velkým otvorem ozdobíme dort. Na sýrový krém ukládáme velké rozpůlené jahody. Navrch ozdobíme lístečky máty. Dezert podáváme se zbylými celými jahodami.


Fotky receptu Čokoládová kostka s jahodami a šlehačkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Čokoládová kostka s jahodami a šlehačkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !