125 g tekutého medu
| 200 g cukru
| 150 g másla
| 40 ml smetany
| 2 lžičky perníkového koření
| 500 g hladké mouky
| 1 lžíce kakaa
| 1 lžička prášku do pečiva
| 150 g mléčné čokolády
| 200 g hořké čokolády
| 4 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Čokoládová srdíčka:
Med, cukr, máslo a smetanu dáme do kastrolu a za stálého míchání ohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Medovou směs necháme vychladnout.
Mouku smícháme s prdopečem, kakaem a perníkovým kořením a zapracujeme do medové směsi. Uhněteme těsto, je-li třeba přidáme mouku. Těsto vytvarujeme do bochánku, zabalíme do fólie a uložíme asi na 30 minut do chladu.
Troubu předehřejeme na 180st.C. Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Z těsta vyválíme 0,5cm silný plát a vypichujeme srdíčka. Narovnáme na plech a pečeme 10-12 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Srdíčka do poloviny namáčíme a posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Čokoládová srdíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!