Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 21.03. 2019
Dnes má svátek Radek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem

fotka Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem:

Čokoládový plát: 50 g hořké čokolády  | 45 g másla  | 18 g cukru krupice  | 1 vejce  | půlka lžíce hladké mouky  | Pomerančový krém do plátu: 22 g másla  | 10 g cukru moučka  | 68 g bílé čokolády  | 1 žloutek  | 22 g ušlehané smetany  | 1,5 plátku želatiny  | 1 cl cointreau, filety z poloviny pomeranče  | Pomerančová pěna:  | První část: 2 g nastrouhané pomerančové kůry  | 10 g smetany  | Druhá část: 40 g smetany  | 40 g bílé čokolády  | 1 g želatiny  | Třetí část: 20 g pasterizovaných žloutků  | 8 g vody, 12 g cukru krupice, 2 cl cointreau.

Postup přípravy receptu Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem:

Čokoládový plát:
Čokoládu, máslo a cukr rozpustíme a za stálého míchání připravíme tekutou směs. Vejce vyšleháme do husté pěny.
Do této pěny ručně vmícháme mouku a čokoládovou směs.
Plech s plátem zakryjeme alobalem a vaříme v konvektomatu na 90 °C páry 20 minut.

Pomerančový krém do plátu:
Máslo, cukr a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme žloutky, rozsekané pomerančové filety a želatinu. Směs sundáme z vodní lázně a přimícháme
cointreau a ušlehanou šlehačku.

Pomerančová pěna do trubičky:
První část: Vše naložíme na 6 hodin.
Druhá část: Vše dohromady svaříme a necháme vychladit.
Třetí část: Žloutky vyšleháme do husté pěny. Cukr svaříme s vodou na cukrový rozvar, ten poté přilijeme do vyšlehaných žloutků a šleháme až do vychladnutí. Na závěr přidáme cointreau. Všechny tři výše uvedené části smícháme dohromady, vznikne pomerančová pěna.
Pro tento dezert je vhodné polosladké víno se střední až vyšší kyselinou a plným tělem. Chuť zralých klementinek a meruněk.

Zdroj: www.ruzove.cz



Fotky receptu Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem:

Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Čokoládová trubička plněná pěnou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !