Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 24.06. 2019
Dnes má svátek Jan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem

fotka Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem:

Čokoládový plát: 50 g hořké čokolády  | 45 g másla  | 18 g cukru krupice  | 1 vejce  | půlka lžíce hladké mouky  | Pomerančový krém do plátu: 22 g másla  | 10 g cukru moučka  | 68 g bílé čokolády  | 1 žloutek  | 22 g ušlehané smetany  | 1,5 plátku želatiny  | 1 cl cointreau, filety z poloviny pomeranče  | Pomerančová pěna:  | První část: 2 g nastrouhané pomerančové kůry  | 10 g smetany  | Druhá část: 40 g smetany  | 40 g bílé čokolády  | 1 g želatiny  | Třetí část: 20 g pasterizovaných žloutků  | 8 g vody, 12 g cukru krupice, 2 cl cointreau.

Postup přípravy receptu Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem:

Čokoládový plát:
Čokoládu, máslo a cukr rozpustíme a za stálého míchání připravíme tekutou směs. Vejce vyšleháme do husté pěny.
Do této pěny ručně vmícháme mouku a čokoládovou směs.
Plech s plátem zakryjeme alobalem a vaříme v konvektomatu na 90 °C páry 20 minut.

Pomerančový krém do plátu:
Máslo, cukr a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme žloutky, rozsekané pomerančové filety a želatinu. Směs sundáme z vodní lázně a přimícháme
cointreau a ušlehanou šlehačku.

Pomerančová pěna do trubičky:
První část: Vše naložíme na 6 hodin.
Druhá část: Vše dohromady svaříme a necháme vychladit.
Třetí část: Žloutky vyšleháme do husté pěny. Cukr svaříme s vodou na cukrový rozvar, ten poté přilijeme do vyšlehaných žloutků a šleháme až do vychladnutí. Na závěr přidáme cointreau. Všechny tři výše uvedené části smícháme dohromady, vznikne pomerančová pěna.
Pro tento dezert je vhodné polosladké víno se střední až vyšší kyselinou a plným tělem. Chuť zralých klementinek a meruněk.

Zdroj: www.ruzove.cz



Fotky receptu Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem:

Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Čokoládová trubička plněná pěnou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !