Použité suroviny receptu Čokoládové dortíky s rebarborou a jahodami:
175 g cukru
| 250 g polohr. mouky
| 1 vejce
| 2 vanilk. pudinky
| špetka soli
| 125 g másla
| na vymazání tuk
| 100 g hořké čokolády
| 25 g solamylu
| 400 g rebarbory
| 200 g jahod
| 20 g bílé čokolády
Postup přípravy receptu Čokoládové dortíky s rebarborou a jahodami:
Z mouky, 100 g cukru, 1 vanilkového cukru, soli, vejce a tuku vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho a dáme zhruba na 30 minut do chladna. Sedm formiček o průměru 12 cm vymažeme tukem. Těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrojíme kruhy o průměru 14 cm. Vložíme do formiček a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Upečené korpusy vyklopíme a necháme vychladnout. Asi 80 g hořké čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Dortíky potřeme čokoládou a necháme ztuhnout. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky a se 100 ml vody, zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou povaříme. Solamyl rozmícháme ve 4 lžících vody dohladka a přidáme k rebarboře. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Jahody rozpůlíme. Kousky rebarbory a jahod rozdělíme na dortíky. Přibližně 1 hodinu je necháme v chladu rozležet. Ze zbylé hořké a bílé čokolády nastrouháme hoblinky. Před podáváním zákusky posypeme čokoládou.
Fotky receptu Čokoládové dortíky s rebarborou a jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!