Použité suroviny receptu Čokoládové řezy s jablečnou omáčkou :
300 g másla
| 150 g kakaa na vaření
| 150 g čokolády na vaření
| 250 g moučkového cukru
| 8 ks vaječných žloutků
| 300 ml rama ke šlehání
| 300 ml fisca
| 3 ks jablka
| mletý kardamon
| ovocný sorbet
Postup přípravy receptu Čokoládové řezy s jablečnou omáčkou :
1. Čokoládovou hmotu připravujeme kvůli zatuhnutí alespoň 8 hodin před konzumací.
Čokoládu, cukr a máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kakao a intenzivně vmícháme žloutky. Nakonec ještě do teplé hmoty přimícháme Ramu Cremefine. Vlijeme do formy a necháme zchladnout a v lednici zatuhnout.
2. Jablka oloupeme a nastrouháme. Frisko krátce povaříme s jablky do omáčkové konzistence, ochutíme špetkou kardamomu a rozmixujeme. (Podle chuti můžeme i mírně dosladit, přidat pár kapek citronu, záleží na druhu a vyzrálosti jablek.)
3. Z čokoládové hmoty vykrajujeme lžící namočenou ve vlažné vodě řezy, které podáváme s jablkovou omáčkou a kuličkou ovocného sorbetu.
Čokoládové řezy můžeme ještě lehce zaprášit mletým kardamomem.
Fotky receptu Čokoládové řezy s jablečnou omáčkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!