Použité suroviny receptu Čokoládové řezy s madarinkami:
na těsto:
| 3 vejce
| 120 g cukru
| 1 balíček vanilínového cukru
| 150 g polohrubé mouky
| 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
| 1 pol.lžíce kakaa
| na krém:
| 2 mandarinkové kompoty (po 300 g)
| 200-250 ml smetany ke šlehání
| 1 balení Créme Olé puding bez vaření s čokoládovou příchutí
| 1 balení Smetafixu
| na ozdobu:
| 1 šlehačka v prášku
| 1 pol.lžíce kakaa
| 1 dekor poleva světlá
Postup přípravy receptu Čokoládové řezy s madarinkami:
Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem. Vypracujeme hladké těsto. Těsto vylijeme na plech 30x40 cm, vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Pečeme při 200ºC asi 12 min.
Do uzavřené nádoby vlijeme kompot i se šťávou, přilijeme šlehačku a přidáme Créme Olé a Smetafix. Nádobou zahrkáme dokud se suroviny nespojí v krém.
Vzniklou směs natřeme na vychladlý korpus a rovnoměrně rozetřeme. Šlehačku připravíme podle návodu a zašleháme kakao. Šlehačku natřeme na krém a ozdobíme rozpuštěnou polevou.
Fotky receptu Čokoládové řezy s madarinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!