Postup přípravy receptu Čokoládovo-mandlový cheesecake:
1/4kg drcených (čokoládových i jiných) sušenek spojte se
120–150 g rozpuštěného másla a 200 g mletých mandlí, natlačte do formy o průměru 25cm (uhlaďte obrácenou lžící a dejte přes noc do chladu ztuhnout). 200g moučkového cukru a 350g mascarpone smíchejte s 3 velkými vejci, 75g rozpuštěné čokolády na vaření, 1 lžící kakaa, špetkou vanilky, několika lžícemi smetany ke šlehání a 2 lžícemi kukuřičného škrobu. Vlijte na korpus a pečte 10 minut při 200 stupních a pak 55 minut při 130 stupních. Nechte vychladnout na mřížce, uvolněte, vyjměte, ozdobte hoblinkami bílé i tmavé čokolády. I upečený koláč zůstává krémovitý, což příjemně kontrastuje s křupavým korpusem.