Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čokoládovo-pomerančová bomba Aljaška

fotka Čokoládovo-pomerančová bomba Aljaška
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Čokoládovo-pomerančová bomba Aljaška:

NA PIŠKOT  |  2 vejce + 2 žloutky  | 3 lžíce moučkového cukru  | 100 g hořké čokolády (ideálně s více než 70 % kakaové hmoty), rozlámané na kousky  | 100 g másla + trocha na vymazání plechu  | 50 g hladké mouky  |  Na zmrzlinový střed  | 1 l vanilkové zmrzliny  |  nastrouhaná kůra z 1 pomeranče  | 5 lžic pomerančové marmelády  | 400 ml pomerančového sorbetu  |  Na sněhovou polevu  | 4 bílky  |  špetka soli  | 230 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu Čokoládovo-pomerančová bomba Aljaška:

1. Nejdřív si připravte čokoládový piškot. Předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů; lehce vymastěte plech a vyložte ho pečicím papírem. Celá vejce, žloutky a moučkový cukr šlehejte v míse ručním elektrickým šlehačem osm až deset minut; získáte lehkou a nadýchanou směs. Mezitím za občasného zamíchání rozpusťte ve vodní lázni čokoládu s máslem.

2. Do vaječné pěny opatrně přimíchejte mouku. Zapracujte ji kovovou lžící, aby našlehaná vejce ,nespadla‘. Trochu směsi odeberte a spojte s rozpuštěnou čokoládou; pak vraťte do mísy a zlehka smíchejte. Těsto nalijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Pečte deset minut. Hotový piškot nechte vychladnout.

3. Litrovou misku, která snese pobyt v mrazáku, vyložte potravinovou fólií. Z upečeného piškotu vyřízněte kolečko, které sedne na dno misky, stěny vyložte trojúhelníkovými kousky. Případné mezery vyplňte odřezky, ale nespotřebujte vše; piškot budete ještě potřebovat. Misku dejte do mrazáku.

4. Zmrzlinu nechte půl hodiny povolit v ledničce a pak ji smíchejte s pomerančovou kůrou a zavařeninou. Přemístěte do misky vyložené piškotem. Uprostřed vytvořte důlek na sorbet – do zmrzliny zapusťte malou misku (o objemu asi 400 ml). Dejte alespoň na hodinu do mrazáku ztuhnout.

5. Střed bomby vyplňte pomerančovým sorbetem, navrch dejte zbytek piškotu a vše zakryjte potravinářskou fólií. Vraťte misku do mrazáku a nechte ji tam nejméně osm hodin (klidně tam ale může zůstat i několik týdnů). Tu nejnáročnější práci už máte za sebou!

6. Asi dvacet minut před tím, než chcete dezert podávat, předehřejte troubu na 230, horkovzdušnou na 210 stupňů. Připravte si velký talíř, který můžete dát do rozpálené trouby (lze ho nahradit otočným talířem z mikrovlnky nebo obyčejným pečicím plechem). Ve velké čisté míse ušlehejte do polotuha bílky se špetkou soli. Po malých dávkách přidávejte moučkový cukr a vytvořte tuhý, lesklý sníh. Zmraženou bombu vyklopte z misky na připravený talíř a odstraňte potravinovou fólii. Celý dezert potřete sněhem – musí být dokonale utěsněný. Spodkem lžíce nebo gumovou stěrkou vytvořte na povrchu vrásnění.

7. Deset až patnáct minut pečte. Jakmile dezert zezlátne, přesuňte ho na stůl, a ihned podávejte s horkou čokoládovou polevou.




Fotky receptu Čokoládovo-pomerančová bomba Aljaška:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Čokoládovo-pomerančová bomba Aljaška
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !