Použité suroviny receptu Čokoládovo-smetanové řezy:
250 g bílé čokolády
| 750 ml smetany na šlehání
| 3 ztužovače šlehačky
| 1 lžíce kakaového prášku
| 6 žloutklů
| 6 lžic práškového cukru
| 2 balíčky hnědých Be-Be sušenek
Postup přípravy receptu Čokoládovo-smetanové řezy:
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. 500 ml šlehačky vyšleháme dotuha se dvěma ztužovači šlehačky a odložíme do chladničky. Žloutky ušleháme s práškovým cukrem a postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu a ušlehanou šlehačku. Formu vyložíme jemnou průsvitnou fólií. Na její dno rozložíme Be-Be sušenky, které potřeme krémem. Na krém opět rozložíme sušenky a znovu krém, dokud formu nenaplníme. Potom formu přikryjeme fólií a odložíme na 4 hodiny do mrazáku. Před podáváním opatrně odstraníme fólii, koláč vyklopíme a ozdobíme zbylou šlehačkou vyšlehanou se stužovačem a kakaovým práškem.
Fotky receptu Čokoládovo-smetanové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!