Postup přípravy receptu Čokoládový chlebíček se švestkami:
Den dopředu si připravte kvásek - do vody s mlékem vmíchejte droždí a slad a dejte jim asi 12 hodin fermentaci. Druhý den začnete přípravu těsta tak, že do asi 100 ml vody v hrnku nasypete droždí - než se rozpustí, můžete do velké mísy dát mouku a smíchat ji se solí. Doprostřed pak udělejte důlek a do něj vlijte vodu s droždím a pak i kvásek, připravený včera. Aby bylo těsto vláčné musíte přidat ještě tak polovinu zbývající vody. Nejprve můžete míchat vařečkou, ale posléze podsypte moukou a už se do válení pusťte rukama. Když je těsto vláčné, zakryjte ho utěrkou a nechejte asi 10 minut odpočnout. Pak znova asi 5 minut propracovávejte. Těsto vraťte do mísy, překryjte utěrkou a nechejte ho asi 3 hodiny kynout. Připravte se na to, že asi ztrojnásobí objem. Po té době ho pěstí stlačte a opatrně tvarujte do bochánku. Ten opět potřebuje odpočívat asi 10 minut, přidejte švestky, čokoládu a ušlehané vejce - nejlépe vše smíchejte v míse. Pak těsto vyklopte na pomoučený vál a hněťte, dokud nejde tvarovat a drží suroviny pohromadě. Pak vložte do předem připravené formy. Čokoládový chlebíček se švestkami pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, až je kůrka světle hnědá a bochník zní při poklepu dutě.