Postup přípravy receptu Čuflíky s čokoládou :
Listové těsto rozválíme na tenkou placku (asi 2 mm), rozkrájíme rádýlkem či nožem na menší čtverce a na ně dáme vždy lžičku tvarohové směsi a jeden čtvereček čokolády.
Tvarohová směs: tvaroh umícháme s citronovu šťávou a oběma druhy cukrů dohladka. Rohy těsta k sobě spojíme a tak vytvoříme šátečky. Ty přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 180-200 °C, až jsou šátečky zlaté. (Doba pečení je závsilá na velikosti námi vyrobených šátečků).
Pojmenování dezertu vzniklo tak, že když jsem toto poprvé upekla a vytáhla z trouby, přišel můj tehdy tříletý syn a s nadšeným výkřikem "Jé, čuflíky" se hnal k ještě horkému plechu. Recept je velmi rychlý, nádivka se dá obměňovat, ale tato varianta naší rodině chutná zatím nejvíc.