Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 19.07. 2018
Dnes má svátek Čeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Cuketový nákyp s uzeninou

fotka Cuketový nákyp s uzeninou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Cuketový nákyp s uzeninou:

1 balíček kypřící prášek  | 4 ks vejce  | 150 g žampiony  | 2 ks rajče  | 1 konzerva sterilovaná kukuřice  | 300 g kabanos  | 1 ks velká cibule  | 2 ks cuketa  | podle chuti: bylinky a majoránka  | podle chuti: mletý černý pepř a sůl  | 4 - 5 stroužků česnek  | podle potřeby: hladká mouka a strouhanka

Postup přípravy receptu Cuketový nákyp s uzeninou:

Středně velké cukety oloupeme a nastrouháme nahrubo. Směs osolíme a necháme zbavit přebytečné vody. Asi po 10-ti minutách vodu slijeme a zbytek vymačkáme ručně. Zatím si očistíme zeleninu. Česnek prolisujeme, rajčata a cibuli nakrájíme nadrobno a houby nasekáme nahrubo. Salám nebo klidně maso nakrájíme nadrobno.

V pánvi rozehřejeme olej s máslem, vsypeme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme salám s houbami a společně je podusíme.

Do cuket přidáme celá vejce, prolisovaný česnek, majoránku, pepř a případně i čerstvé bylinky nebo sušené. Záleží na chuti každého. Malou plechovku kukuřice slijeme a spolu s rajčaty a dušenými houbami je přidáme do směsi.

Směs zahustíme hladkou moukou a strouhankou, nezapomeneme přidat kypřící prášek do pečiva. Důkladně vše promícháme. Směs nesmí být moc řídká ani hustá. Tak akorát.

Plech vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a směs rovnoměrně rozetřeme po plechu. Můžete použít i pečící papír. Cuketový nákyp dáme do předehřáté trouby a pozvolna pečeme při 180 °C asi necelou hodinu. Povrch nákypu musí být zlatavý.

Cuketový nákyp s uzeninou můžeme podávat teplý i studený, chutná báječně. Jídlo je vhodné i pro vegetariány, pokud vynechají kabanos.



Fotky receptu Cuketový nákyp s uzeninou:

Cuketový nákyp s uzeninou
Cuketový nákyp s uzeninou
Cuketový nákyp s uzeninou
Cuketový nákyp s uzeninou
Fotky vložil: tvackova1,Bezinka 
Hodnocení receptu Cuketový nákyp s uzeninou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !