50 g kakaa
| 250 g hladké mouky
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 125 g změklého másla nebo tuku
| 1 vejce
| 75 g cukru
| 1 špetku soli
| 1 balíček vanilínového cukru
| 250 g mléčné polevy
Postup přípravy receptu Čokoládové hříbečky:
Máslo vyšleháme do pěny. Přidáme vejce, cukr, sůl a vanilínový cukr. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem a přimícháme do směsi. Těsto propracujeme a necháme v chladu na 1 hodinu odpočinout.
Na pomoučeném vále vyválíme tenké těsto. Vykrajujeme hříbečky (i jiné tvary). Pečivo pokládáme na plech podložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 1é minut. Tvary namáčíme do poloviny v polevě.