Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Drobné francouzské pečivo

fotka Drobné francouzské pečivo
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Drobné francouzské pečivo:

200 g hladké mouky  | 65 g cukru  | 1 žloutek  | 1 lžíce mléka  | 100 g másla  | 4 žloutky  | 125 g cukru  | na špičku nože sůl  | 1/2 sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí  | 1/4 l mléka  | z 1 vanilkového lusku dřeň  | 200 g změklého másla  | 80 g práškového cukru  | 2 lžíce kakaového prášku  | 1 lžíce Curacaa  | 2 lžíce instantního kávového prášku  | 1 lžíce kávového likéru  | 4 cl koňaku  | Na ozdobu: Kandované třešně a fialky, čokoládové sypání

Postup přípravy receptu Drobné francouzské pečivo:

Mouku prosijeme na vál. Uprostřed mouky vyhloubíme důlek, přidáme cukr, na plátky nakrájené máslo, žloutek a mléko a vypracujeme křehké těsto. Vypracované těsto zabalíme do alobalu a dáme na 2 hodiny do chladničky odpočívat.
Troubu vyhřejeme na 200°C. Na pomoučeném vále vyválíme 3 mm silnou placku a těstem vyložíme formičky. Přečnívající těsto uřízneme, případně odstříhneme nůžkami.
Formičky narovnáme na plech a pečeme 8 minut do světlehněda. Upečené košíčky vyklopíme z formiček a necháme na kuchyňské mřížce vychladnout.
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme sůl a pudinkový prášek. Mléko s vanilkovou dření přivedeme k varu, přidáme žloutkovou směs a za stálého míchání krátce povaříme. Krém necháme vychladnout, během chladnutí několikrát zamícháme. Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlý krém.
Máslový krém rozdělíme na tři stejné díly. Jeden díl smícháme s kakaem a curacaem, druhý s kakaovým práškem a kávovým likérem, třetí s koňakem.
Košíčky ozdobně naplníme pomocí cukrářského sáčku s hvězdicovitým tvořítkem a po ozdobení necháme košíčky na chladném místě 1-2 hodiny tuhnout. Povrch krému zdobíme půlkou třešně, čokoládovým sypáním, kandovanou fialkou nebo nasekanými pistáciemi.
Chceme-li mít košíčky obzvlášť pěkné, můžeme některé polít čokoládovou polevou, a ještě než poleva ztuhne, posypat je stříbrnými perličkami, barevným sypáním nebo nasekanými pistáciemi.



Fotky receptu Drobné francouzské pečivo:

Drobné francouzské pečivo
Drobné francouzské pečivo
Fotky vložil: myrna,Kennie 
Hodnocení receptu Drobné francouzské pečivo
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka