3 bílky
| 150 g krupicového cukru
| 100 g moučkového cukru
| 50 g kokosové moučky
| KRÉM
| 300 ml mléka
| 1 balíček vanilkového pudinku
| 150 g krupicového cukru
| 2 lžíce mleté kávy
| 250 g másla
| 2 lžíce rumu
Postup přípravy receptu Laskonky s krémem:
1. Z bílků a krupicového cukru připravíme tuhý sníh. Prosátý moučkový cukr promísíme s kokosovou moučkou a zapravíme ho do sněhu (mícháme zlehka, aby sníh ,,nespadl´´).
2. Lžící vykrajujeme ze sněhové hmoty noky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Noky rozetřeme do tvaru oválku. Plech vložíme do vyhřáté trouby a laskonky při 130°C sušíme asi 50 minut.
3. Pudinkový prášek rozmícháme v malém množství studeného mléka. Zbylé mléko osladíme a přivedeme do varu. Vlijeme do něj pudinkovou zálivku a připravíme hustý krém. Za stálého míchání ho necháme vychladnout. 4. Mletou kávu spaříme trochou vroucí vody. Pudink vyšleháme s máslem na hladký krém. Vmícháme do něj kávu a dochutíme ho rumem. Vychladlé laskonky opatrně odtrhneme od pečícího papíru. Po dvou je spojíme k sobě kávovým krémem a uložíme je do chladničky.