Použité suroviny receptu Perníčky se skořicovým medem:
140 g moučkového cukru
| 400 g hladké mouky
| 2 vejce
| 50 g másla
| 1 lžička perníkového koření
| 1 lžíce normálního lesního medu
| 1 žloutek na potření
| 1 lžíce medu ochuceného skořicí
Postup přípravy receptu Perníčky se skořicovým medem:
Nejprve v míse smícháme mouku, cukr a perníkové koření. Následně přidáme po lžíci normálního medu, medu se skořicí, všechno máslo a obě vejce a ze vzniklé hmoty uhněteme měkké těsto. To zabalíme do fólie a necháme odležet.
Druhý den se vrhneme na pečení. Troubu předehřejeme na 160°C a plechy vyložíme pečícím papírem. Těsto vyválíme na tloušťku zhruba půl centimetru a vykrájíme tvary. Pečeme zhruba 10 minut. Po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou vody kvůli lesku.