Použité suroviny receptu Větrníčky z odpalovaného těsta:
1/4 l vody
| 1 špetka soli
| 90 g másla
| 160 g hrubé mouky
| 4 vejce
| dle potřeby: tuk na vzmaštění a hrubá mouka na vysypání plechu
| Krém:
| 1/3 l mléka
| 50 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
| 2 žloutky
| 130 g moučkového cukru
| 170 g másla
| dle chuti: vanilkový cukr a rum
Postup přípravy receptu Větrníčky z odpalovaného těsta:
Vodu se solí a máslem uvedeme do varu, vmícháme mouku a za stálého míchání odpalujeme na ohni asi 4 minuty. Potom hmotu necháme trochu prochladnout, postupně vmícháme vejce a sáčkem se širší trubičkou stříkáme větrníčky na vymaštěné a hrubou moukou vysypané plechy. Pečeme v hodně vyhřáté troubě. Horké rozřízneme na půlky a vychladlé plníme krémem.
Příprava krému:
V menší části mléka rozmícháme žloutky a pudinkový prášek a vlijeme do zbylého vařícího se mléka. Za stálého míchání přidáme 30 g cukru, 20 g másla a vanilkový cukr vaříme 2 minuty. Máslo utřeme s cukrem do pěny.