Použité suroviny receptu Vynikající velikonoční perníčky:
těsto
| 3 lžíce perníkového koření
| 50 g másla
| 4 vejce
| 650 g hl. mouky
| 10 g sody
| 100 g medu
| 250 g cukru moučka
| 1 lžíce kakaa
| na potření
| 1 vejce
| poleva
| 150 g cukru moučka
| 5 kapek citr. šťávy
| 1/2 lžičky solamylu
| 1 bílek
Postup přípravy receptu Vynikající velikonoční perníčky:
Máslo rozpustíme. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet.
Z odleženého těsto vyválíme plát a vykrajujeme tvary. Perníčky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C a perníčky pečeme asi 10 minut. Po upečení ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem, aby perníčky byly lesklé.
Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.