Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.03. 2019
Dnes má svátek Marian
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dartois čili koláč pro Manon

fotka Dartois čili koláč pro Manon
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Dartois čili koláč pro Manon:

250 g lístkového těsta  | 1 vejce  | 125 g strouhaných mandlí  | 100 g cukru  | 60 g másla  | 2 vejce  | 1 sáček vanilkového cukru  | 1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu Dartois čili koláč pro Manon:

Lístkové těsto rozválíme asi na 1/2 cm silný plát. Z vyváleného těsta odřízneme dva pruhy stejné délky: jeden širší (10 cm), druhý užší (8 cm). Širší plát položíme na vodou opláchnutý plech a připravíme nádivku.

Připrava nádivky: Rozmícháme rozměklé (nikoliv rozpuštěné ) máslo, mandle, obojí cukr s rumem a dvě celá vejce.
Plastickou nádivku vytvarujeme do tvaru šišky stejné délky jakou má připravený plát lístkového těsto položené na plechu. Okraje urovnáme, aby byl na každé straně asi 1 cm okraje těsta volný. Tento okraj přehneme kolem dokola směrem dovnitř. Nahoru položíme druhý užší plát těsta - jako víko. Kraje těsta navlhčíme vodou a přitlačením je spojíme se spodním dílem. Okraje moučníku urovnáme nožem tak, aby byly hladké. Na povrchu uděláme několik rýh naznačujících 6 porcí (asi každých 4-5 cm).
Ušleháme vejce a potřeme takto připravený "dartois" na povrchu. Nenecháme však vejce stéci na strany.
Vložíme do předehřáté trouby na 250°C na dobu 25 minut, pak potřeme povrch vejcem ještě jednou, snížíme teplotu na 220°C a necháme během pěti minut dopéci . Koláč je upečen, jestliže při zvednutí jednoho konce se již neohybá. Okamžitě po upečení nakrájíme nožem naznačené porce a podáváme.


Fotky receptu Dartois čili koláč pro Manon:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dartois čili koláč pro Manon
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka