300 g hladké mouky
| 2 ks vejce
| 2 ks pomeranče
| 150 g hery
| 4 ks ve lžíci vody rozvařené Spolariny
| dia čokoláda
| na ozdobu mandle
Postup přípravy receptu Dia pomerančové slzičky:
Tuk třeme s vejci a spolarinem, přidáme šťávu z pomerančů a špetku pomerančové kůry. Dobře vmícháme mouku a vypracujeme těsto. Zpracované těsto necháme půl hodiny v chladnu a vyválíme na moukou poprášeném válu 3 mm silný plát a vypichujeme z něj větší slzičky. Pečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Necháme vychladnout, potřeme měkkou čokoládou a ozdobíme mandlí.
Fotky receptu Dia pomerančové slzičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Dobrý den, můžu se zeptat co je to spolarina??? Mam doma krátce diabetika a s timto jsem se ještě nesetkala. Recept mě zaujal tak bych ho chtěla vyzkoušet.
Díky za info. Radka