1 velká konzerva broskví
| 100 g hl. mouky
| 80 g vlašských nebo lískových oříšků
| 200 g odtučněného tvarohu
| 10 lžic mléka
| 1 žloutek
| 2 bílky
| 150 g cukru
| lžička skořice
| 1 kypřící prášek
| 6 plátků celozrnného chleba
Postup přípravy receptu Dietní celozrnný koláč:
Chléb rozdrolíme najemno. Cukr utřeme ze žloutkem, přidáme mléko a tvaroh. Po malých částech přisypáváme prosátou mouku s kypřícím práškem. Zpacujeme těsto, do kterého lehce vmícháme rozdrobený chléb a sníh z bílků. Koláčovou formu vymažeme a naplníme těstem, obložíme broskvemi a dáme péci do předehřáté trouby na 180 °C asi 45 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Dietní celozrnný koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!