Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Čas malinČas malin Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.08. 2018
Dnes má svátek Petra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Divočák se sladkokyselou omáčkou po římsku

fotka Divočák se sladkokyselou omáčkou po římsku
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Divočák se sladkokyselou omáčkou po římsku:

1 kg masa z divočáka  |  50 g cibule  | 30 g mrkve  | 30 g celeru  | 0,2 l octa  | 0,2 l vody  | 1 bobkový list  | 2 hřebíčky  | 1 snítka tymiánu  | 7 kuliček pepře  | 2 lžíce sádla  |  50 g slaniny a šunky  | 0,2 l červeného vína  | 2 lžíce strouhané čokolády  | 2 lžíce rozinek  | 1 špetka muškátového květu  | dle potřeby ocet  | 1 lžíce spařených, oloupaných a pokrájených mandlí  | 5 sušených švestek  | 5 kandovaných višní, kousek citronové kůry

Postup přípravy receptu Divočák se sladkokyselou omáčkou po římsku:

Očištěné maso z divočáka dáme do hluboké porcelánové mísy. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na plátky a povaříme s vodou, octem, bobkovým listem, tymiánem, hřebíčkem, celým pepřem a necháme vyhchladnout. Potom marinádu přelijeme na maso a necháme 24 hodin v chladu. Druhý den maso a zeleninu vyndáme a necháme okapat a na sádle, rozkrájené slanině a šunce vše opečeme, přilijeme víno, osolíme, opepříme a za občasného podlití vodou dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme. Mezitím dáme na pánev cukr, drobně nakrájený česnek a za stálého míchání zahřejeme. Jakmile cukr začně hnědnout, přidáme čokoládu, špetku muškátového květu, přilijeme šýávu z masa, chvilku povaříme, šýávu propasírujeme, sebereme z ní přebytečný tuk, dochutíme octem, pepřem a chvilku povaříme. Podle potřeby můžeme zahustit. Potom do omáčky přidáme oprané spařené rozinky, spařené, oloupané a nakrájené mandle, přeme namočené, vypeckované a nakrájené švestky, višně a kousek citronové kůry. Maso vložíme zpět do omáčky, dobře prohřejeme a podáváme.


Fotky receptu Divočák se sladkokyselou omáčkou po římsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Divočák se sladkokyselou omáčkou po
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !