Použité suroviny receptu Divoká kachna pečená s jablky a švestkami:
1 divoká kachna
| 1 lžíce másla
| několik jablek
| hrst sušených švestek
| trochu trochu cukru a skořice
| 1/8 l kyselé smetany
| trochu hrubé mouky
| ocet
Postup přípravy receptu Divoká kachna pečená s jablky a švestkami:
Vykuchanou divokou kachnu zbavíme všeho tuku, propereme octovou vodou, osušíme a osolíme. Naplníme ji oloupanými jablky a sušenými švestkami, posypanými cukrem a skořicí. Nyní ji dáme na pekáč s rozpuštěným máslem a pečeme do měkka. Potom divokou kachnu vyjmeme, rozporcujeme. Do šťávy zamícháme kyselou smetanu s rozkvedlanou moukou a procedíme. Ovoce dáme na talíři okolo masa a polijeme omáčkou. Podáváme s jemnými noky.
Fotky receptu Divoká kachna pečená s jablky a švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!