1 divoká kachna
| 200 g jablek
| 50 g mrkve
| 50 g celeru
| 60 g másla
| 50 g cibule
| 40 g brusinek
| 50 cl červeného vína
| citrónová kůra
| citrónová šťáva
| pepř
| nové koření
| trochu hladké mouky
Postup přípravy receptu Divoká kachna po česku:
Vykuchanou a opranou kachnu osolíme a naplníme celými oloupanými jablky. Rozkrájenou kořenovou zeleninu a drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle s kostičkami slaniny a zalijeme ji hovězím vývarem. Přidáme koření a na tomto základě dusíme divokou kachnu doměkka. Pak ji vyjmeme, zeleninu vydusíme do tuku, přidáme brusinky, červené víno, citrónovou šťávu a kůru, řádně provaříme a procezenou šťávu nalijeme na rozporcované maso.
Fotky receptu Divoká kachna po česku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!