Použité suroviny receptu Dobrý koláč se čtvrtkami jablek:
250 g hery
| 230 g cukru krystal
| 4 vejce
| 300 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 5 jablek
| dle chuti: šťáva z citrónu
Postup přípravy receptu Dobrý koláč se čtvrtkami jablek:
Nejdříve si rozpustíme tuk v mikrovlnce (já dávám na 1 min. na standardní ohřev do přikryté umělohmotné misky). Do mísy vlijeme rozpuštěný tuk, přidáme cukr a robotem promícháme. Dále přidáme vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jadřince a pokapeme citrónovou šťávou (např. v míse). Na vymaštěný a moukou vysypaný plech vlijeme těsto a rovnoměrně poklademe čtvrtkami jablek. Pečeme na 180 °C cca 50 minut. Podáváme sypané moučkovým cukrem.
Fotky receptu Dobrý koláč se čtvrtkami jablek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!