Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dobrý světlý chléb

fotka Dobrý světlý chléb
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 150 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 20

Použité suroviny receptu Dobrý světlý chléb:

1 kg hladké mouky  | 700 ml vody  | 1 krajíc chleba bez kůrky  | 1 kostička droždí (42 g)  | 2 kávové lžičky soli  | 2 kávové lžičky kmínu  | dle chuti: trochu fenyklu (nemusí být)  | Na potření:  | 2 lžíce solamylu + 150 ml vody

Postup přípravy receptu Dobrý světlý chléb:

Přes noc necháme v 500 ml vody rozkvasit při pokojové teplotě 1 krajíc (i staršího) chleba.
200 ml teplé vody smícháme s 2 lžícemi mouky a droždím. Necháme chvíli zmladit.
Namáčený krajíc ve vodě rukou rozmělníme.
Do mísy dáme mouku, sůl, koření, namočený krajíc a zmlazené droždí.
Nejprve vařečkou a pak ručně dobře propracujeme.
Necháme kynout asi 2 hodiny.
Poté z těsta vytvarujeme bochník, dáme na plech, potřeme vodou se solamylem.
Pečeme asi 10 minut na 230 stupňů. Pak pečeme při 180 st. asi hodinu. Během pečení ještě několikrát potřeme.


Fotky receptu Dobrý světlý chléb:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dobrý světlý chléb
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !