Postup přípravy receptu Domácí guláš:
Domácí guláš je jednoduché jídlo, při jehož přípravě se musí dodržovat určitý postup, a aby byl „opravdový“ svou barvou a chutí, i určité zásady (např. kolik se použije masa, tolik by mělo být cibule). Při přípravě guláše hraje nemalou úlohu i kvalita použitého koření – zvláště papriky.
V tlakovém hrnci na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Když zlátne, zasypeme 2 lžícemi kořenící směsi „Český guláš“ a ještě chvíli smažíme až do ztmavnutí. Přidáme na menší kostky nakrájené hovězí maso, opečeme, velice mírně podlijeme vodou a za stálého míchání opekáme do úplného vysmahnutí. Podlijeme 0,5 l vody. Tlakový hrnec uzavřeme a dusíme cca 30 minut. Po otevření tlakového hrnce necháme za stálého míchání vodu vyvařit, osolíme 2 lžičkami soli, rovnoměrně zaprášíme 2 lžícemi polohrubé mouky a ještě chvíli na mírném ohni mícháme. Guláš přelijeme 1 l vody, přivedeme k varu a chvilku povaříme, až guláš zhoustne.
Před koncem varu dle chuti dosolíme, či přiostříme špetkou chilli, cayenského pepře nebo lžičkou tymiánu i lžící rajčatového protlaku (kečupu).
Na talíři zdobíme 1/2 natvrdo uvařeného vejce, cibulí nakrájenou na kolečka a na nudličky nakrájenou čerstvou paprikou.
Podáváme s houskovým knedlíkem, brambory nebo tmavým chlebem.