Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 16.07. 2018
Dnes má svátek Luboš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Domácí guláš

fotka Domácí guláš
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Domácí guláš:

600 g hovězího masa  | 600 g cibule  | 4 lžíce sádla nebo oleje  | 2 lžíce kořenící směsi „Český guláš“  | 2 lžíce polohrubé mouky  |  sůl  |  chilli  | 2 natvrdo uvařená vejce  | 1 cibule  | 1 paprika

Postup přípravy receptu Domácí guláš:

Domácí guláš je jednoduché jídlo, při jehož přípravě se musí dodržovat určitý postup, a aby byl „opravdový“ svou barvou a chutí, i určité zásady (např. kolik se použije masa, tolik by mělo být cibule). Při přípravě guláše hraje nemalou úlohu i kvalita použitého koření – zvláště papriky.

V tlakovém hrnci na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Když zlátne, zasypeme 2 lžícemi kořenící směsi „Český guláš“ a ještě chvíli smažíme až do ztmavnutí. Přidáme na menší kostky nakrájené hovězí maso, opečeme, velice mírně podlijeme vodou a za stálého míchání opekáme do úplného vysmahnutí. Podlijeme 0,5 l vody. Tlakový hrnec uzavřeme a dusíme cca 30 minut. Po otevření tlakového hrnce necháme za stálého míchání vodu vyvařit, osolíme 2 lžičkami soli, rovnoměrně zaprášíme 2 lžícemi polohrubé mouky a ještě chvíli na mírném ohni mícháme. Guláš přelijeme 1 l vody, přivedeme k varu a chvilku povaříme, až guláš zhoustne.

Před koncem varu dle chuti dosolíme, či přiostříme špetkou chilli, cayenského pepře nebo lžičkou tymiánu i lžící rajčatového protlaku (kečupu).

Na talíři zdobíme 1/2 natvrdo uvařeného vejce, cibulí nakrájenou na kolečka a na nudličky nakrájenou čerstvou paprikou.

Podáváme s houskovým knedlíkem, brambory nebo tmavým chlebem.


Fotky receptu Domácí guláš:

Domácí guláš
Domácí guláš
Domácí guláš
Domácí guláš
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Domácí guláš
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !