Použité suroviny receptu Česnekovo-bramborový chléb:
200 g mouky Mantler
| 100 g mouky Promix forte
| 100 g pohankové mouky
| 1 sáček sušeného droždí
| 1 vejce
| 3 lžíce oleje
| 3 hrsti rýžových burisonů
| 1 lžička cukru
| 2 lžičky soli
| 2 stroužky česneku
| drcený kmín
| 250 - 300 ml mléka nebo vody
| 2 - 3 uvařené a nastrouhané brambory
Postup přípravy receptu Česnekovo-bramborový chléb:
Do domácí pekárny dáme nejprve mléko, olej, vejce. Nahoru nasypeme bezlepkovou mouku, ve které jsme promíchali sůl, cukr, burisony, nastrouhané brambory, drcený kmín, stroužky česneku a kvasnice. Pekárnu nastavíme na program "gluten free" a upečeme.