3 hrnky polohrubé mouky
| 1 hrnek mléka
| 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí
| 1 kostka cukru
| 1 špetka soli
| 2 lžíce másla
| 1 žloutek
| 1 vejce na potření
| dle chuti: sůl a kmín ( nebo zrníčka) na posypání
| dle potřeby: pečící papír na plech
Postup přípravy receptu Hrníčkové rohlíky:
Do pekárny dáme mléko, máslo, cukr. Pak přidáme mouku, do ní uděláme důlek přidáme droždí. Vedle dáme žloutek a sůl. Zapneme program těsto.
Z vykynutého těsta uděláme obdélník asi 1/2 cm silný. Rozdělíme jej na trojúhelníky, které srolujeme od nejširší strany ke špičce. Takto vytvarované rohlíky můžeme ohnout do podkovy. Klademe na vymaštěný nebo papírem vyložený plech, necháme půl hodiny nakynout. Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme hrubší solí a kmínem (nebo dle chuti zrníčky či mákem) a pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě.