300 ml vlažné vody
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce octa
| 300 g hladké mouky
| 200 g žitné mouky (chlebové)
| 2 lžičky soli
| 2 lžičky cukru krupice
| sušené droždí na 500 g mouky
| 1 lžička celého kmínu
| 2 lžičky drceného kmínu
| 4 lžičky máku nemletého
| 3 lžičky propláchnutých ovesných vloček
Postup přípravy receptu Semínkový chleba:
Do domácí pekárny vložíme ingredience dle pořadí v seznamu, pekárnu nastavíme na program 1 (základní), velikost 750 g, kůrka světlá. Po upečení necháme chleba chvíli odležet v pekárně, pak vyndáme nejlépe na nějakou mřížku (na prkýnku se chléb "potí") a po vychladnutí - dobrou chuť!