3 vejce
| 175 g cukru
| 3 lžíce rumu
| 1 vanilkový cukr
| špetka soli
| 200 g polohrubé mouky
| 150 g másla
| 3 žloutky
| 3 lžíce kakaa
| 3 lžíce moučkového cukru
| 50 g půlených mandlí
| 100 g čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Dort Čokoládový ježek:
Z bílků ušlehám tuhý sníh a zašlehám do něj 100 g cukru. Utřu 3 žloutky, 75 g cukru, rum, vanilkový cukr a sůl do pěny. Střídavě přidávám sníh z bílků a prosátou mouku. Těsto opatrně obracím vařečkou.
Peču v tukem vymazané a moukou vysypané formě (pokud nemám formu tvaru ježka, použiji dortovou a upečené těsto potom přiříznu do žádaného tvaru). Upečené pak nechám vychladnout. Nařežu na vodorovné pláty.
Máslo utřu s moučkovým cukrem a žloutky, přidám špetku soli, kakao. Krémem potřu piškotové pláty a ježka opět sestavím dohromady.
Hotovou čokoládovou polevu nechám rozehřát ve vodní lázni.
Bodlinky udělám ježkovi z rozpůlených mandlí a zaliji čokoládovou polevou. Oči udělám ze 2 modrých lentilek a čumáček z lískového oříšku.
Fotky receptu Dort Čokoládový ježek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!