Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 20.06. 2019
Dnes má svátek Květa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dort Kopretina

fotka Dort Kopretina
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 150 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Dort Kopretina:

Bezé:  | 4 bílky  |  sůl  | 200g moučkového cukru  |  žluté potravinářské barvivo  | Těsto:  | 2 vejce  | 50g krystalového cukru  | 70g hladké mouky  | ½ sáčku vanilkového cukru  | Náplň:  | 800 ml smetany ke šlehání (33% tuku)  | 20g plátkové želatiny  | 750g čerstvých jahod  | 200g cukru

Postup přípravy receptu Dort Kopretina:

1. Na bezé z bílků, špetky soli a cukru ušleháme tuhý sníh. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme ¾ bílkového sněhu. Na velký plech vyložený pečicím papírem nastříkáme velké i malé lístky kopretiny. Zbylý sníh obarvíme nažluto a nastříkáme větší střed kopretiny. V předehřáté troubě sušíme při 120° C asi 2 hodiny. Necháme vychladnout.

2. Na těsto vyšleháme vejce s cukrem. Do vaječné hmoty zlehka vmícháme prosetou mouku a vanilkový cukr. Na pečicí papír rozetřeme z těsta kulatý plát o velikosti dortové formy. Pečeme při 180° C asi 35 minut. Necháme vychladnout a pak korpus vložíme na dno dortové formy.

3. Na náplň vyšleháme smetanu dotuha. Želatinu namočíme v trošce teplé vody a pak ji rozpustíme. Jahody omyjeme, as 200g rozpůlíme a zbylé rozmixujeme. Do jahodového pyré přidáme cukr i želatinu a vše vmícháme do šlehačky. Vzniklou pěnu navrstvíme na korpus v dortové formě, přičemž po obvodu rozdělíme půlky jahod. Dáme vychladit.

4. Povrch dortu pokryjeme po obvodu většími okvětními lístky, které blíže ke středu překryjeme menšími. Doprostřed umístíme sněhový žlutý střed.


Fotky receptu Dort Kopretina:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dort Kopretina
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !