Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 26.06. 2019
Dnes má svátek Adriana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dort mnoha očiček

fotka Dort mnoha očiček
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Dort mnoha očiček:

Těsto:  | 125 g Hery nebo másla  | 125 g moučkového cukru  | 1 špetka soli  | 3 vejce  | 150 g polohrubé mouky  | 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva  | 50 g mletých mandlí  | Obloha:  | 400 g vychlazené smetany ke šlehání  | 1 balení vanilínového cukru  | 1 balení Smeta-fix ztužovač šlehačky  | Na ozdobu:  | cca 250 g čerstvých jahod  | cca 3 lžičky moučkového cukru  | cca 1/2 lžičky vody  | trochu hořké čokolády – rozehřáté

Postup přípravy receptu Dort mnoha očiček:

1. Těsto: měkké máslo utřeme pomocí elektrického šlehače s cukrem a špetkou soli. Pak postupně přidáme vejce – každé šleháme cca 1/2 min. Mouku smícháme s kypřicím práškem a společně s mandlemi střídavě ve dvou porcích přimícháme ke třené hmotě. Krátce šleháme na nejnižším stupni otáček. Těsto nalijeme do vymaštěné (nebo pečícím papírem vyložené) dortové formy (prům. 26 cm) a uhladíme. Dáme péct:
Horní a spodní ohřev: cca 180°C (předehřátá trouba)
Horký vzduch: cca 160°C (předehřátá trouba)
Plyn: cca stup. 3 (předehřátá trouba)
Doba pečení: cca 30 min
2. Po upečení uvolníme okraj dortové formy, korpus vyndáme z formy na kuchyňskou mřížku, kde ho necháme vychladnout (event. sundáme pečící papír).
3. Obloha: vychlazenou smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilínovým cukrem a Smeta-fixem do tuha. Šlehačku dekorativně navrstvíme nahoru a trochu ze stran dortu. Umyté a dobře oschlé celé jahody posadíme do šlehačky.
4. Moučkový cukr smícháme a dobře rozetřeme s vodou – do husté polevy. Pomocí špejle nakreslíme polevou na jahody očíčka. Hořkou čokoládu rezehřejeme ve vodní lázni a opět pomocí špejle bodovitě naneseme na cukrovou polevu čočky očíček.
TIP: Vhodnější jsou malé jahody, aby bylo očíček co nejvíce.


Fotky receptu Dort mnoha očiček:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dort mnoha očiček
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !