Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Dort mnoha očiček

fotka Dort mnoha očiček
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Dort mnoha očiček:

Těsto:  | 125 g Hery nebo másla  | 125 g moučkového cukru  | 1 špetka soli  | 3 vejce  | 150 g polohrubé mouky  | 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva  | 50 g mletých mandlí  | Obloha:  | 400 g vychlazené smetany ke šlehání  | 1 balení vanilínového cukru  | 1 balení Smeta-fix ztužovač šlehačky  | Na ozdobu:  | cca 250 g čerstvých jahod  | cca 3 lžičky moučkového cukru  | cca 1/2 lžičky vody  | trochu hořké čokolády – rozehřáté

Postup přípravy receptu Dort mnoha očiček:

1. Těsto: měkké máslo utřeme pomocí elektrického šlehače s cukrem a špetkou soli. Pak postupně přidáme vejce – každé šleháme cca 1/2 min. Mouku smícháme s kypřicím práškem a společně s mandlemi střídavě ve dvou porcích přimícháme ke třené hmotě. Krátce šleháme na nejnižším stupni otáček. Těsto nalijeme do vymaštěné (nebo pečícím papírem vyložené) dortové formy (prům. 26 cm) a uhladíme. Dáme péct:
Horní a spodní ohřev: cca 180°C (předehřátá trouba)
Horký vzduch: cca 160°C (předehřátá trouba)
Plyn: cca stup. 3 (předehřátá trouba)
Doba pečení: cca 30 min
2. Po upečení uvolníme okraj dortové formy, korpus vyndáme z formy na kuchyňskou mřížku, kde ho necháme vychladnout (event. sundáme pečící papír).
3. Obloha: vychlazenou smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilínovým cukrem a Smeta-fixem do tuha. Šlehačku dekorativně navrstvíme nahoru a trochu ze stran dortu. Umyté a dobře oschlé celé jahody posadíme do šlehačky.
4. Moučkový cukr smícháme a dobře rozetřeme s vodou – do husté polevy. Pomocí špejle nakreslíme polevou na jahody očíčka. Hořkou čokoládu rezehřejeme ve vodní lázni a opět pomocí špejle bodovitě naneseme na cukrovou polevu čočky očíček.
TIP: Vhodnější jsou malé jahody, aby bylo očíček co nejvíce.


Fotky receptu Dort mnoha očiček:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dort mnoha očiček
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !