Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.03. 2019
Dnes má svátek Ivona
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dort s bonbonovou mašinkou

fotka Dort s bonbonovou mašinkou
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Dort s bonbonovou mašinkou:

7 ks vajec  | 7 lžic (vrchovatých) krupicového cukru  | 7 lžic (vrchovatých) polohrubé mouky  | 1 ks salka  | 1 ks másla  | 2 balení polomáčených oplatek  | 1/2 balení čokolády na vaření  | 1/3 Tatranky (Horalky apod.)  |  marcipán na potažení lokomotivy  |  různé druhy bonbonů, pendrek  |  sypané zdobení na dorty  |  svíčky na dort

Postup přípravy receptu Dort s bonbonovou mašinkou:

PIŠKOTOVÝ KORPUS:
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Do vzniklé hmoty zamícháme mouku a zlehka vmícháme sníh ze 7 bílků.
Dáme do vymazané a vysypané dortové formy, vložíme do mírně vyhřáté trouby a upečeme (cca 20 min. na 150°C - dle typu trouby).
Že je korpus hotový poznáme tak, že do středu píchneme špejli nebo párátko a když se na něm nedrží těsto, je hotový.
Troubu ze začátku neotvíráme a při vytahování nesmíme s formou ťuknout, jinak nám korpus klesne.
Ve formě ho necháme skoro vychladnout, vyndáme a dáme uležet na chladné místo nejlépe do druhého dne.
Rozkrojíme dlouhým nožem, plníme a zdobíme.
KARAMELOVÝ KRÉM:
Zavřenou plechovku Salka vaříme ponořenou ve vodě 3 hodiny a necháme v té samé vodě vystydnout. Můžeme nechat i týden.
Po vychladnutí ušleháme celý obsah plechovky se změklým máslem.
Krémem potřeme dort uvnitř, shora a na boku a posypeme barevnou posypkou.
Dáme na chladné místo ztuhnout.
Mezitím si připravíme ČOKOLÁDU:
Ve vodní lázni necháme rozpustit cca půl tabulky čokolády na vaření.
Na pečící papír si menší injekční stříkačkou (bez jehly) uděláme číslo (nebo ho můžeme koupit,napsat krémem) a 4 kolečka k lokomotivě (můžeme i k vagonkům). Dáme do lednice ztuhnout.
KOLEJE:
Opět stříkačkou malujeme čokoládou koleje rovnou na dort, necháme ztuhnout.
LOKOMOTIVA:
Z Tatranky si pomalu vyřízneme tvar lokomotivy a potáhneme měkkým marcipánem (prodávají v cukrárnách). Ozdobíme bonbony a čokoládou dle fantazie.
Přitlačíme ztuhlá kolečka a troškou čokolády přilepíme na koleje.
VAGÓNKY:
Polomáčené oplatky půlíme a slepujeme horkou čokoládou do tvaru vagonku, dáme ztuhnout do lednice. Vagónky přilepíme troškou čokolády na koleje a plníme různými bonbony.
Přidáme svíčky a můžeme slavit!


Fotky receptu Dort s bonbonovou mašinkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dort s bonbonovou mašinkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !