Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 22.11. 2019
Dnes má svátek Cecílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dort s hroznovým vínem a želatinou

fotka Dort s hroznovým vínem a želatinou
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 18

Použité suroviny receptu Dort s hroznovým vínem a želatinou:

Korpus:  | 2 vejce  | 60 g cukru moučka  | 50 g mouky  | špetka citronové kůry  | špetka soli  | 1 lžíce mletých ořechů  |  tuk a hrubá mouka na formu  | Náplň:  | 6 plátků želatiny  | 2 žloutky  | 50 g cukru  | 1 celá skořice  | 250 ml bílého vína  | 1 vanilkový cukr  | 200 ml šlehačky  | 80 g marmelády  | 300 g hroznového vína  | 1/2 balíčku dortového želé  | Na ozdoby: 6 g mouky, 6 g cukru moučka, 6 g bílků

Postup přípravy receptu Dort s hroznovým vínem a želatinou:

Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem a postupně vmícháme směs mouky, soli, mletých oříšků a jemně strouhané citronové kůry. Nakonec do žloutkové hmoty lehce a opatrně zamícháme sníh. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 stupních Celsia asi 40-45 minut. Hotový korpus vyndáme z formy a necháme vychladnout. Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu. Žloutky vyšleháme s cukrem. Víno svaříme se skořicí, přimícháme žloutkovou směs a zahříváme na 85 stupňů Celsia. Pak vše přecedíme, přidáme želatinu a necháme vychladit. Nakonec opatrně zapracujeme šlehačku důkladně vyšlehanou s vanilkovým cukrem. Dortový korpus potřeme marmeládou a vrátíme zpět do dortové formy. Na korpus naskládáme půlky vypeckovaného vína, zalijeme smetanovým krémem a dáme ztuhnout. Na ztuhlý dort rozložíme hroznové víno, zalijeme rozpuštěným dortovým želé a necháme opět zatuhnout. Mezitím si připravíme ozdoby z těsta. Mouku, cukr a bílky umícháme na hladké těstíčko. Pomocí špachtle ho rozetřeme na pečicí papír a upečeme při 180 stupních Celsia dozlatova. Necháme ho vychladnout a nakrájíme na různé tvary, kterými nakonec dort dozdobíme.


Fotky receptu Dort s hroznovým vínem a želatinou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dort s hroznovým vínem a želatinou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !