Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dort s hroznovým vínem a želatinou

fotka Dort s hroznovým vínem a želatinou
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 18

Použité suroviny receptu Dort s hroznovým vínem a želatinou:

Korpus:  | 2 vejce  | 60 g cukru moučka  | 50 g mouky  | špetka citronové kůry  | špetka soli  | 1 lžíce mletých ořechů  |  tuk a hrubá mouka na formu  | Náplň:  | 6 plátků želatiny  | 2 žloutky  | 50 g cukru  | 1 celá skořice  | 250 ml bílého vína  | 1 vanilkový cukr  | 200 ml šlehačky  | 80 g marmelády  | 300 g hroznového vína  | 1/2 balíčku dortového želé  | Na ozdoby: 6 g mouky, 6 g cukru moučka, 6 g bílků

Postup přípravy receptu Dort s hroznovým vínem a želatinou:

Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem a postupně vmícháme směs mouky, soli, mletých oříšků a jemně strouhané citronové kůry. Nakonec do žloutkové hmoty lehce a opatrně zamícháme sníh. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 stupních Celsia asi 40-45 minut. Hotový korpus vyndáme z formy a necháme vychladnout. Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu. Žloutky vyšleháme s cukrem. Víno svaříme se skořicí, přimícháme žloutkovou směs a zahříváme na 85 stupňů Celsia. Pak vše přecedíme, přidáme želatinu a necháme vychladit. Nakonec opatrně zapracujeme šlehačku důkladně vyšlehanou s vanilkovým cukrem. Dortový korpus potřeme marmeládou a vrátíme zpět do dortové formy. Na korpus naskládáme půlky vypeckovaného vína, zalijeme smetanovým krémem a dáme ztuhnout. Na ztuhlý dort rozložíme hroznové víno, zalijeme rozpuštěným dortovým želé a necháme opět zatuhnout. Mezitím si připravíme ozdoby z těsta. Mouku, cukr a bílky umícháme na hladké těstíčko. Pomocí špachtle ho rozetřeme na pečicí papír a upečeme při 180 stupních Celsia dozlatova. Necháme ho vychladnout a nakrájíme na různé tvary, kterými nakonec dort dozdobíme.


Fotky receptu Dort s hroznovým vínem a želatinou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dort s hroznovým vínem a želatinou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !