Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 21.10. 2019
Dnes má svátek Brigita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dort s pome­ranči a mákem

fotka Dort s pome­ranči a mákem
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 130 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Dort s pome­ranči a mákem:

150 g hladké mouky  | 2 lžičky prášku do pečiva  | 150 g mletých mandlí  | 3 lžíce máku  | 3 velká vejce  |  tuk na vymaštění formy  | 100 g krupicového cukru  | NA PODUŠENÍ POMERANČŮ  | 2 středně velké pomeranče, pečlivě omyté  | 400 ml vody  | 350 g krupicového cukru  | NA POMERANČOVÝ KRÉM  | 8 žloutků  |  šťávu a nastrouhanou kůru z 1 velkého pomeranče a jednoho citronu  | 100 g krupicového cukru  | 00 g másla

Postup přípravy receptu Dort s pome­ranči a mákem:

1. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Neloupané, ale velmi pečlivě omyté pomeranče nakrájejte ostrým nožem na půlcentimetrové plátky a vložte do kastrůlku. Zalijte vodou, přidejte cukr, uveďte do varu, zmírněte oheň a nechte dvacet minut ‚táhnout‘; bílá kůra ‚zesklovatí‘. Sejměte z ohně a nechte vychladnout.
2. Otevírací dortovou formu o průměru 20cm vymastěte a vyložte pečicím papírem. Vyberte nejhezčí plátky dušených pomerančů a naklaďte je na dno (vejde se jich tam asi sedm). Zbylé pomeranče sceďte; sirup uchovejte zvlášť. 100g pomerančové směsi pak rozmixujte se 70ml sirupu (výborně vám poslouží ponorný tyčový mixér).
3. Připravte těsto: mouku, prášek do pečiva, mandle a mák promíchejte v míse a dejte stranou. V míse, nejlépe kovové, prošlehejte vejce s cukrem, až začne směs připomínat hustou smetanu; trvá to pět až sedm minut. Do vajec s cukrem okamžitě vmíchejte pomerančové pyré, nejlépe metličkou. Pracujte opatrně, aby pěna nespadla.
4. Rychle, ale opatrně a velmi lehce přimíchejte smíchané suché přísady. Vlijte směs do připravené formy, vložte do trouby a pečte 40–45 minut, až je těsto zlatavé a pružné. Otestujte vpíchnutím špejle – neměly by na ní ulpět vlhké drobečky. Dort nechte vychladnout ve formě, nejlépe na mřížce. Vyklopte, aby se pomeranče ocitly navrchu.
5. Na krém prošlehejte žloutky se šťávou z citrusů a přes sítko přeceďte do misky. Přidejte cukr, máslo a nastrouhanou kůru. V kastrůlku přiveďte vodu k varu, nechte mírně vařit. Nad hrnec posaďte misku s vaječnou směsí a promíchávejte ji, až hmota zhoustne tak, aby nestékala z obrácené lžíce. (Trpělivost: může to trvat až půl hodiny.)
6. Korpus dvakrát podélně rozkrojte, aby vznikly tři pláty. Dolní a prostřední potřete z obou stran zbylým sirupem a pak spojujte vychladlým krémem. Plát s pomeranči ještě potřete sirupem. Nechte aspoň dvě hodiny stát, aby se chuti a vůně náležitě spojily. Kdybyste dort snad nesnědli hned, v chladničce vydrží tři až čtyři dny.


Fotky receptu Dort s pome­ranči a mákem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dort s pome­ranči a mákem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !